Skola

Vi erbjuder många olika tillställningar: Skolkonserter, Workshops, Skapande skola, Friorkester och Frivox.

Vi gör allt ifrån att åka ut till skolor och lära eleverna om rolig fakta från medeltiden och bekanta sig med våra instrument, workshops i olika former till konserter där du som åskådare bara kan luta dig tillbaka och njuta av medeltida psalmer och dansvisor. Mer detaljer om de olika evenemangen kan du läsa nedan.

Skolkonserter

Frispel har  sedan starten spelat mer än tusen konserter för barn och skola. Vi blandar den fartfyllda medeltidsmusiken med suggestiva toner från Norden. Vi berättarskrönor och fakta från medeltiden och eleverna får bekanta sig med såväl musiken, oss och våra spännande instrument.

Vi spelar på närmare 40 olika instrument: flöjter från all jordens hörn, slagverk, didgeridoo och mungigor m.m och konserten lämpar sig för låg- och mellanstadiet.

Vi spelar helt akustiskt, då det blir mer koncentrerat så. Ljudanläggning tillkommer vid stora lokaler och mer än 150-200 elever i publiken.

Konsertlängd: 40 minuter
Max antal elever: 120 stycken
Byggtid: 1 timme
Rivtid: 30 minuter
Lokal: Skolans aula eller gymnastiksal

Workshops

Frispel håller workshops för musiklärare och elever på kultur och musikskolor.

Kom och spela tillsammans med oss! Medeltida musik, och slagverk, spel och andningsteknik, ensembelspel i alla nivåer. Kontakta oss så syr vi ihop en speldag för just er Kulturskola.

 

Skapande skola

Våra skapande skolprogram är workshops om 45 minuter och kan kombineras meden efterföljande konsert. Workshopen anknyter till undervisningen i olika ämnen som t.ex. historia, slöjd och bild och musik.

Vi erbjuder tre olika skapande skola program:

Skapande skola
Vi spelar mängder av musik, berättarskrönor och rolig fakta från medeltiden. Eleverna får bekanta sig med såväl musiken, oss och våra instrument. De får smaka medeltidsmat, sjunga medeltidssånger, lära sig om vett och etikett samt kläder. En medeltida historisk resa

Medeltidsdans-riddarlekar
Tillsammans med danspedagog Eva Pernbrant lär vi ut  danser samt riddarlekar. Eleverna får prova de första stegen i en riddarutbildning, smidighetsövningar, Vett och etikett på medeltiden.

Medeltida rytmer
Svängig workshop med Frispel och slagverkaren Jesper Lagström. Vi kommer med en hel klassuppsättning av slagverk (buckets). Det sjuder av rytmer och eleverna får musicera tillsammans med Frispel. Inga förkunskaper behövs!

Friork/frivox Orkestersamarbeten

Vi erbjuder konserter tillsammans med stråkorkestrar, stråkkvartetter m.m. I fantastiskt medryckande arr av kompositör Stefan Levin där Fristråk-Frispel möter stråkorkester.

Samarbeten med körer. Medeltida psalmer, sakrala sånger, gycklarvisor, dansvisor. En av medlemmarna från Frispel kommer ut till just er kör och repeterar in musiken tillsammans med kören och körledaren. Tillsammans gör vi en fantastisk körkonsert!